Eugenio i Néstor Navarro surten del teatre La Puntual amb el pastel d’aniversari. Foto Jesús M. Atienza

S’ha celebrat aquest diumenge dia 29 de setembre de 2024 el 19è aniversari del teatre La Puntual de Barcelona, fundat per Eugenio Navarro i actualment dirigit pel seu fill Néstor Navarro. Un xifra considerable, que supera en un any la duració del Teatre Malic (1984-2002) del que també l’Eugenio Navarro en va ser fundador, junt amb Mariona Masgrau i Toni Rumbau.

Són molts anys per a un teatre petit i dedicat al gènere dels titelles i del teatre visual, d’objectes i ombres, que tanmateix ha sabut fer de les seves dimensions la seva principal virtut: un espai íntim, ideal per a les famílies, i molt adequat per als espectacles de castellet però també d’ombres, de taula i d’actors.

Fotografia als fotògrafs, al mig Jesús M. Atienza. Foto T.R.

L’altra gran característica de La Puntual és haver aconseguit que sigui lloc habitual de pas d’algunes de les més importants companyies internacionals del gènere, convertint-lo en un dels espais més interessants i dinàmics de l’escena barcelonina. Parlem per exemple de companyies com Stuffed Puppet, del genial Neville Tranter, que hi ha actuat diverses vegades, dels famosíssims Xox Xon, d’Argentina, del gran ombrista australià Richard Bradshaw, del Punch and Judy anglès, de diversos mestres del Pulcinella napolità, per posar només alguns exemples.

Néstor Navarro actuant amb ‘Pipa’ a la Plaça Major de Palma, Mallorca. Festival de Teresetes 2024. Foto T.R.

L’aniversari es va celebrar aquest diumenge passat al matí amb un taller per a famílies liderat per Eugenia Susel, l’autora de tota la gràfica de La Puntual. A continuació es va representar l’espectacle Pipa, de Néstor Navarro, un dels títols d’èxit que més ha mogut la companyia de La Puntual, i una festa d’aniversari amb pastel, espelmes i l’assistència de nombrosos titellaires que s’han volgut sumar a la celebració dels 19 anys.

Néstor Navarro a punt de taller el pastel. Foto Jesús M. Atienza

També es va aprofitar el dia per anunciar als assistents l’imminent Festival Internacional de Titelles que prepara la Puntual.

19è Festival Internacional de Putxinel·lis

En efecte, del 4 d’octubre al 3 de novembre tindrà lloc el Festival Internacional de Putxinel·lis que organitza anualment La Puntual, amb quatre espectacles que es podran veure els quatre caps de setmana d’octubre, de divendres a diumenge.

Vegin aquí el programa i els horaris corresponents: