(Retall de la Imatge del cartell a càrrec de Sheila Quero)

Com cada any, s’acosta La Titellada 2024, que tindrà lloc del 17 al 28 de setembre.  Es tracta de la 19na edició de la Mostra de Titelles de Les Roquetes, més coneguda popularment com La Titellada, un dels festivals més entranyables dels que es fan a Barcelona i a Catalunya, i que organitza l’Associació Titellaire de Roquetes. Entranyable perquè sempre ha estat ben a prop de la professió, homenatjant cada any a una figura reconeguda del món titellaire català, i amb un programa com sempre de molt bona qualitat.

Cartell de Sheila Quero

Com cada any, La Titellada estarà plena d’activitats, d’espectacles, exposicions, xerrada, cercavila i taller. L’homenatjat d’aquesta 19na edició  serà el veterà Sebastià Vergés i Martínez, membre d’una il·lustre dinastia de titellaires que inicià les seves activitats a començaments del segle XX. Com diu el programa, ‘tres generacions fent cultura amb els titelles’.

Sebastià Vergés amb Pericu i el Dimoni. Foto T.R.

En efecte, Sebastià Vergés és l’últim titellaire que ha conservat viva la centenària tradició del Titella Català, aquesta modalitat tècnica única al món, mantenint en vida una part del seu repertori clàssic així com les maneres pròpies d’aquest tipus de teatre, amb les seves rutines, els seus gags i les seves tècniques especials de manipulació. En aquesta ocasió, i per celebrar aquest homenatge, Sebastià Vergés junt amb la seva companya i gran titellaire Montserrat Albalate, presentarà l’obra Hansel i Gretel.

Sebastià Vergés i Montserrat Albalate. Foto T.R.

El cartell de la Titellada d’enguany, com ve sent habitual, és una col·laboració d’alguna persona destacada en el món de les arts visuals. Aquest any, l’encarregada de crear la imatge del Festival ha estat Sheila Quero, professora d’arts visuals i plàstica de l’Institut Barri Besòs i membre del grup musical Maruja Limón.

A destacar també la presència de Tamara García, que serà la titellaire que actuarà en la presentació del programa el dimarts 17 a les 18:00 h.

Programa